Report

Tygři dokonali snový obrat! Po výhře nad Olomoucí jsou ve čtvrtfinále

Liberec – Tygři na soupeře vlétli a velmi brzy vedli 2:0. Olomouc sice ještě na konci první třetiny snížila, jenže ve druhé části dodal Severočechům klid svou brankou Marek Zachar. Zbytek utkání už si Liberečtí pohlídali a přidali i čtvrtou trefu. Sérii ovládli 3:2 na zápasy a jako teprve čtvrtí v historii české i československé nejvyšší soutěže postoupili poté, co prohráli úvodní dva duely na domácím ledě.


Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc 4:1 (3:2 na zápasy)

Tygři otevřeli skóre už ve třetí minutě. Jakub Rychlovský oloupil Jiřího Ondruška, který vyvážel kotouč, a v samostatném úniku překonal brankáře Sedláčka. Vzápětí libereckého střelce tvrdě zfauloval Jan Švrček a obdržel trest do konce zápasu. Domácí dlouhou přesilovku využili na vstřelení jedné branky, když skrytá rána Tomáše Filippi prošla od modré až do sítě. Hanáci se však těsně před první sirénou dostali zpět do hry zásluhou Dalibora Řezníčka a jeho dalekonosné střely.

Jakub Rychlovský o obratu série z 0:2 na 3:2
Po druhém prohraném zápase jsem v rozhovoru říkal, že musíme ukázat charakter. Co jsme poté předvedli v kabině, bylo něco skvělého. Takto semknutý tým jsem dlouho neviděl. Když v tom budeme pokračovat, věřím, že můžeme být úspěšní.

Liberečtí si ale vzali dvougólové vedení zpět ve 36. minutě. Na konci rychlého protiútoku narýsoval Adam Najman parádní přihrávku do brankoviště a Marku Zacharovi už jen stačilo usměrnit kotouč za brankovou čáru. Hanáci se poté až do posledních okamžiků snažili utkání aspoň zdramatizovat, Tygři je ovšem zodpovědnou defenzivou už k ničemu nepustili. Postup šelem navíc v závěru definitivně potvrdil Jaroslav Vlach, jenž propálil Sedláčka po vyhrané buly Tomáše Filippi.

Svěřenci Filipa Pešána tak zvládli otočit sérii ze stavu 0:2 na 3:2 a ve čtvrtfinále se střetnou s pražskou Spartou!


Branka Jakuba Rychlovského

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Od začátku to byl těžký zápas. Pomohli jsme si v přesilovce po šíleném zákroku ze strany Olomouce. Dali jsme jeden gól, kdybychom vstřelili dva, tak by pro nás bylo utkání možná jednodušší. V prvních dvou duelech jsme udělali spoustu chyb. Po příjezdu do Olomouce jsme si k tomu řekli pár věcí. Lídři týmu to poté vzali za správný konec a otočili sérii."
Jan Tomajko
HC Olomouc
„Určitě jsme zklamaní. Měli jsme tři šance sérii ukončit a bohužel jsme je nevyužili. Je to pro hráče dobrá zkušenost do budoucna. Nemyslím si, že bychom to nějak odevzdali. K postupu nám ale kousíček chyběl."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner